Второ основно училище „П. Р. Славейков“ отбелязва 65 години от своето създаване

Второ основно училище „П. Р. Славейков“ в Стара Загора чества 65 години от основаването си. Началото на проявите ще бъде дадено на 17 ноември, когато от 17:00 часа във фоайето на Община Стара Загора ще бъде открита изложбата „Славейкови слънца“. Ден по-късно ще излезе от печат юбилеен брой на училищния вестник „Искрици“, както и ще бъде открита експозиция в училището под надслов „Бисерни броеници“.

На 22 ноември, от 18:00 часа, в Културен център „Стара Загора“ ще бъде представен Алманах – отличени ученически творби от конкурси и състезания, както и книгата „Споделени спомени“, събрала в себе си интервюта на възпитаници на училището. Шестокласниците ще се включат и във викторина за живота и творчеството на своя патрон. Във фоайето на Културен център „Стара Загора“ ще бъде показана ретроспективна изложба „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“.

На 24 ноември, от 11:00 часа, на спортната площадка в училището ще започнат дпортни празници с волейболен мач между децата от V, VI и VII клас. Вечерта е запазена за „Изкуството сплотява“ – музикална и художествено-творческа програма в Nota Bar & Dinner, с начален час 18:30.

Футболни срещи ще има и на спортното игрище за мини футбол зад Пощата. Отборите на V и VI клас ще премерят умения от 10:00 часа, а седмокласниците излизат на терена от 11:00 часа.

Кулминацията на празничните прояви ще събере всички бивши и настоящи възпитаници, както и приятели на Второ основно училище, в залата на Операта на 30 ноември, от 18:00 часа за тържествения концерт-спектакъл „Изворът“.

P. R. Slaveikov 2 OU

www.infoz.bg  www.infoz.bg