Кой е победител в общинския кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата?

Общинският кръг за Стара Загора на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата се проведе в двора на Второ основно училище „Петко Славейков“. В него взеха участие четири отбора от ученици от Второ ОУ „Петко Славейков“, СУ „Максим Горки“, ОУ „Георги Райчев“ и ОУ „Стефан Караджа“.

IMG 5709

Организатор на проявата са Министерство на образованието и науката, Община Стара Загора и Общинската комисия по безопасност на движението в партньорство с Второ ОУ „Петко Славейков“.

„Безопасността на движението по пътищата е взаимна отговорност на институции и участници в движението. Скъпи ученици, с натрупването на знания и умения за съблюдаване на правилата за движение по пътищата вие давате своя принос към намаляването на пътно-транспортните произшествия. Продължавайте да учите и да прилагате нормите за движение. Пожелавам ви успешно представяне на състезанието“, каза  по време на откриването началникът на отдел „Образование“ в община Стара Загора Станимира Димитрова. Тя изказа благодарност и към съорганизаторите на събитието Сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР Стара Загора, Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Никола Вапцаров“ и Регионално управление на образованието – Стара Загора.

Надпреварата се проведе в два етапа- писмен тест и практически тест. Експертно жури оценяваше състезателите.

На първо място се класира отборът на Второ ОУ „Петко Славейков“. Само на крачка от успеха бяха учениците от СУ "Максим Горки", бронзът завоюваха възпитаниците на ОУ "Георги Райчев.

Всички участници получиха грамоти и предметни награди, а за призовите 3 места бяха връчени и плакети от Община Стара Загора.

 

IMG 5686

IMG 5699

IMG 5725

www.infoz.bg  www.infoz.bg