Кметът Живко Тодоров получи приза „Добродетел 2022“

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров е носител на почетния приз „Добродетел 2022“. Наградата се връчва от Националното сдружение на сираците в България (НССБ) за принос и активна подкрепа в различни социални инициативи на организацията, осъществени през изминалата година, в полза на деца и младежи, лишени от родителска грижа в цялата страна. Старозагорският кмет получава приза за трети път. От негово име отличието прие ресорният заместник-кмет Надежда Чакърова.

N. Chakarova

Националните награди се присъждат за седми път, а мисията им е да покаже добрите примери в обществото – споделя председателят на НССБ Слави Михайлов. Над сто организации, фирми и общественици застават зад каузите на сдружението.

Стилната церемония, на която се връчиха тазгодишните отличия, се проведе в София, а присъстващите дариха средства, за да подкрепят ежегодната кампания на Националното сдружение „Фестивал на красотата“. Инициативата е насочена към абитуриенти, които нямат възможност да осигурят тоалет за своя бал.

Сред номинираните бяха още кметовете на Варна, Кнежа, Пордим, Козлодуй, на столичния район „Сердика“, ректорът на Медицинския университет в Плевен проф. д-р Добромир Димитров, представители на бизнеса, медии и др. 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24