▶️ Еволюция на вкуса в Стара Загора

Първият национален кулинарен форум „Chef’s Secrets – Еволюция на вкуса“ ще се проведе в Стара Загора на 25 февруари 2023 г., като началото е от 9 часа в Културен център „Стара Загора“. Организатори на събитието са Шефс клуб и Българска асоциация за кулинарна култура, с подкрепата на Община Стара Загора и десетки фирми от кулинарния бранш, колеги и съмишленици – съобщи известният шеф готвач от Стара Загора и председател на Шефс клуб Тони Иванов по време на пресконференция.

Форумът „Еволюция на вкуса“ ще бъде открит от служебния министър на туризма д-р Илин Димитров. Сред официалните гости ще бъде и служебният заместник-министър на земеделието Георги Събев.

Във форума ще участват изявени кулинарни майстори от България и чужбина, които обаче имат трайно присъствие в страната и съпричастност към българските традиции и кухня. Ще бъдат направени 16 презентации.

evoluciya na vkusa

„Нашата цел е да покажем многообразието на стиловете на готвене, както и да запалим страст към кулинарията сред младите. Едно от големите предимства на организираното от нас събитие е, че то има обучителен характер. На него ще присъстват 120 ученици от 25 професионални гимназии по хранене и туризъм, студенти от двете най-добри частни кулинарни академии и преподаватели“ – каза още шеф Тони Иванов.

Той изрази от името на организаторите благодарности към Община Стара Загора за партньорството и логистиката за провеждането на кулинарния форум.

В пресконференцията участваха още шеф Петър Йоргов, който е съорганизатор на Националния кулинарен форум „Еволюция на вкуса“ и ръководителят на Туристическия информационен център към Община Стара Загора Маргарита Крумова. Тя изрази удовлетворение, че Стара Загора е избрана за домакин на престижния форум и съобщи, че амбицията е той да стане ежегоден или да се провежда като бианале на всяка втора година, като форматът се разшири в рамките на два дена.

Сред презентаторите ще бъде семейство Джанфранко и Ана Киарини. Те са закупили в село Девино старото училище, както и земя, и са построили бутиков ресторант Dieci (десет на италиански език), защото в него има само 10 места, които са резервирани до края на юли 2023 г. – сподели шеф Тони Иванов.

Най-младият участник ще бъде 17-годишната Симона Костадинова, която през 2022 г. е спечелила първите места на две елитни кулинарни състезания – в София (състезанието Zero no waste Unichef – Junior) и Турция (Пети международен фестивал на вкуса, Тикирдаг) – съобщи шеф Петър Йоргов, който е председател на Българската асоциация по кулинарна култура. Презентатори, освен кулинарните майстори, са също и популярният специалист по кафето Йордан Дъбов и Васил Колев, световен шампион по барманство.

Организаторите добавиха още, че всички места в Културен център „Стара Загора“ вече са изчерпани, но паралелно с кулинарния форум във фоайето на бившия Синдикален дом, от 10:00 до 16:00 часа ще има кулинарно изложение, което всеки желаещ може да посети в събота.

„Инфоз“ ЕООД подготви материалите за визуалната реклама и работи по визуализацията на демонстрациите на събитието в залата в деня на провеждането му. Екип на „Инфоз“ ще работи и в деня на форума по дейности, свързани с пълно видеозаснемане, излъчване на детайлна картина на екран в залата, предаване на живо на моменти от форума в социални мрежи (стрийм), фотографско заснемане и други дейности.

Репортаж от събитието – Първи национален кулинарен форум „Chef’s Secrets – Еволюция на вкуса“, Стара Загора, 25 февруари 2023 г.

evoluysiya na vkusa 2023

 

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg