▶️ Разкриха в Стара Загора тайните на еволюцията на вкуса

Първият национален кулинарен форум „Chef’s Secrets – Еволюция на вкуса“ се провежда в Стара Загора на 25 февруари 2023 г. в Културен център „Стара Загора“. Организатори на събитието са Chef’s club България и Българска асоциация за кулинарна култура, с подкрепата на Община Стара Загора, десетки фирми от кулинарния бранш, колеги и съмишленици.

Форумът беше открит официално от заместник-кметовете Милена Желева и Красимира Чахова, министъра на туризма Илин Димитров и заместник-министъра на земеделието Георги Събев.

На форума присъстват близо 500 ученици от професионални гимназии в областта на туризма и храненето от цялата страна, студенти от елитни частни кулинарни академии и преподаватели.

Milena Zheleva

„Нека заедно да надграждаме това събитие и всяка година да го реализираме все така успешно. Благодаря на организаторите, както и на министър Илин Димитров и на заместник-министъра на земеделието Георги Събев, че са тук. Наясно сме, че младите хора, които учат в професионалните гимназии, а след това и в университетите с кулинарна насоченост, рядко продължават да се развиват в професията. Събития, като днешното, са местата, където се пали искрата да се усъвършенстват в тази сфера“ – каза при откриването ресорният зам.-кмет на Стара Загора Милена Желева.  

„Интересът се оказа по-голям от капацитета на залата, което може само да ни радва. Надявам се този форум да бъде превърнат в традиция за града и гилдията, но и за младите хора, които имат възможност да преоткрият себе си“ – пожела и зам.-кметът Красимира Чахова.

„През годините в туристическия бранш се говори за реклама, пътища, хотели, оборудване, но нещо все остава неизказано – това е качеството. То идва от хората, от всички вас. Всяко едно смислено начинание като това, на което сме гости днес, ще бъде подкрепено от Министерството на туризма, но и на земеделието, защото ние вървим ръка за ръка. Вие сте бъдещето на туризма – без вас няма да го има. Не е пресилено, защото може да имаме най-красивата природа, хотели, но ако нямаме добре обучени кадри, даващи сърце и душа, то нищо не се получава. Надявам се догодина да сме в три пъти по-голяма зала, защото виждам, че има смисъл от такива форуми“ – каза на присъстващите министърът на туризма. Той връчи грамоти за особен и значим принос на организаторите на събитието - Българската асоциация за кулинарна култура и Chef`s club България.

Атрактивният водещ на престижния форум е известният шеф шоколатиер Ради Стамболов акцентира, че всичко, което влиза в чиниите е благодарение на земеделието.

 „През декември приехме Рамкова програма за местни и регионални традиционни продукти, като мотото на кампанията е „България – страна на хилядите вкусове“, виждам, че слоганът на събитието, което ни обединява тук, е в същия дух. Вкусовете, на които е богата нашата страна, са хиляди, има с какво да се гордеем. Радвам се, че пред мен виждам много млади хора, много ентусиазъм, за да бъде възстановен и надграден секторът. Вярвам, че ще работите за издигане на качествените български вкусове, които може да представяме“ – каза Георги Събев.

Във форума участват изявени кулинарни майстори от България и чужбина, които обаче имат трайно присъствие в страната и съпричастност към българските традиции и кухня. Ще бъдат направени 16 презентации.

Във фоайето на залата има кулинарно изложение, което представя храни, напитки, оборудване, облекло и консумативи.

„Инфоз“ ЕООД подготви материалите за визуалната реклама и работи по визуализацията на демонстрациите на събитието в залата в деня на провеждането му. Екип на „Инфоз“ работи и в деня на форума по дейности, свързани с пълно видеозаснемане, излъчване на детайлна картина на екран в залата, предаване на живо на моменти от форума в социални мрежи (стрийм), фотографско заснемане и други дейности.

X3 03749

X3 04513

X3 04497

X3 04222

X3 04724

 

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24