{"error":"Domain required"} Кулинарно образование, атракции и качествена храна в Стара Загора - новини, Стара Загора, България, Светът - Издателство Инфоз

Кулинарно образование, атракции и качествена храна в Стара Загора

Стара Загора ще бъде домакин за трета поредна година на най-големия в България кулинарен образователен форум „Chef's Secrets – Еволюция на вкуса“. Той ще се проведе на 8 и 9 февруари 2025 г. в Културен център „Стара Загора“. Негови организатори са шеф Тони Иванов – председател на Chef's club България, и шеф Петър Йоргов – председател на Българската асоциация за кулинарна култура.

Националното събитие се провежда със съдействието на Община Стара Загора. Основен партньор е МЕТРО. Двамата топ готвачи оповестиха подробности за националното събитие пред журналисти в Стара Загора, което реално ще започне и ден по-рано – в петък, 7 февруари 2025 г. от 11 часа, с кулинарни щандове на утвърдени фирми в центъра на града, пред входа на Културен център „Стара Загора“.

17 шеф готвачи ще представят на живо презентации в залата на Културен център „Стара Загора“ пред 550 учители и ученици от профилирани училища от 36 населени места в страната и пред други кулинарни специалисти и любители на качествената храна.

„Това е най-мащабното кулинарно събитие с образователен характер у нас. Целта ни е да провокираме интереса на младите хора към професията“ – каза Петър Йоргов.

За първа година Националният кулинарен форум ще бъде двудневен, плюс третия ден с външното пространство на Chef's food паркът. В седем дървени къщички, разположени срещу сградата на Културен център „Стара Загора“ и областната администрация, ще се предлагат ръчно изработени изкушения от шеф готвачи на достъпни цени.

„Тенденцията е вкусът да се връща към балканските ни корени. Хората все повече залагат на здравословната и чиста храна, затова както готвачите, така и производителите трябва да бъдат по-отговорни към здравето на хората“ – каза Тони Иванов. Той изрази благодарност към заместник-кмета по култура и туризъм Милена Желева за безрезервната ѝ подкрепа още от първото издание на форума.

Във фоайето на Културен център „Стара Загора“ и на втория етаж на 8 и 9 февруари 2025 г. ще има специализирано кулинарно изложение, в което ще участват 30 фирми – партньори на форума.

В пресконференцията участваха и Ива Духтева и Илина Илиева от Туристическия информационен център в Стара Загора. Те определиха кулинарния форум като изключително престижен не само за града, но и за страната.

 X2 3857

  www.infoz.bg

0
Споделяния

Най-четеното от последните дни