Фермерски и занаятчийски пазар в центъра на Стара Загора

Фермерски и занаятчийски пазар в центъра на Стара Загора

С водоосвещение, топла питка и ароматно кафе беше открит Фермерски и занаятчийски пазар „КоренЯк“ в Стара Загора. На пешеходната алея, между сградата на Общинска администрация и парк „Пети октомври“ през събота ще се случва инициативата, която събира български производители на чисти продукти, както и майстори на изкуство и занаяти.

„Радвам се, че сме тук заедно, за да дадем начало на една добра традиция в нашия град. Поздравявам организатора Кремена Стефанова, както и всички производители. От векове, българинът е свързан със земята си, затова колкото по-близо сме до природата и се грижим за здравословния си начин на живот, толкова по-близо сме до корените си. Пожелавам на добър час и да се множат производителите, които ще са част от пазара“, каза заместник-кметът на община Стара Загора Красимира Чахова.

Работното време на пазара е от 10 до 18 часа. В първата събота, десет щанда приканват старозагорци с изобилие от домашни вкусотии и интересни сувенири.

„Благодаря на всички, които ми помогнаха, за да сбъдна реализирането на този фермерски пазар. Специални благодарности на Община Стара Загора и Търговско-промишлената палата в града за подадената ръка“, развълнувано сподели при откриването и организаторът на „КоренЯк“ Кремена Стефанова.

Пазарът ще има свой щанд по време на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада“, който ще проведе десетото си юбилейно издание от 23 до 25 септември, каза Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата – Стара Загора.

korenyak 03

www.infoz.bg  www.infoz.bg