Национален кулинарен форум „Еволюция на вкуса“ отново в Стара Загора

На 3 февруари 2024 г. (събота) от 9 часа Стара Загора отново ще посрещне Националния кулинарен форум „Еволюция на вкуса“. Той е единствен по рода си, обединяващ най-добрите професионалисти в областта на туристическия, хотелиерски и ресторантьорски сектор, както и преподаватели, студенти и ученици в средните и висши учебни заведения.

Кулинарният форум ще се проведе за втори път в Културен център „Стара Загора“, а още през декември 2023 г. местата бяха заети от стотиците желаещи. Във фоайетата ще бъдат разположени презентационни щандове на фирми, които са партньори при провеждането на форума. На сцената ще се представят ястията от шеф-готвачите, ще текат презентации и дискусии по концептуални теми и за нови проекти на лекторите. Сцената ще бъде оборудвана с професионален кулинарен сет, на който ще се покажат технологии и авангардни техники за приготвяне на ястия. Екип на „Инфоз“ ще работи за визуалното представяне на събитието с живо детайлно излъчване в залата. Това позволява на присъстващите да видят максимално отблизо всеки детайл от процеса на приготвяне на дадено ястие и всичко случващо се на сцената. Екипът на „Инфоз“ работи и при провеждането на предходното издание на Националния кулинарен форум „Еволюция на вкуса“.

Участие във форума през 2024 г. вземат над 300 професионални готвачи, ресторантьори и хотелиери, 160 преподаватели от 62 професионални учебни заведения по хранене, училища със специализирани паралелки – готвачи, хлебари, сладкари и хотелиери и над 120 ученици. Възпитаници от Професионалната гимназия по хранене „Райна Княгиня“ в Стара Загора ще се включат на сцената като помощници на шеф-готвачите.

Организатори на кулинарното събитие са Шефс клуб, Българска асоциация за кулинарна култура и Община Стара Загора, а инициативата получи подкрепата на десетки съмишленици.

Програмата предвижда тематични презентации (workshops) и изложение на фирми от сектора и производители (повече информация).

evolyutsiya na vkusa natsionalen kulinaren forum stara zagora

новини Стара Загора  www.infoz.bg