Карол Джарвис - покорителката на тромбоните

Джаз форум Стара Загора представя изключителната Карол Джарвис от Великобритания. Карол свири на тромбон, пиано, пише музика, аранжор е за оркестър, изявява се като музикален режисьор и вокалист. Талантът ѝ я среща със световни знаменитоски като Стинг, Куин, Сийл, Род Стюарт, Ейми Уайнхаус и много други.

Но не по-малко интензивни са съвместните ѝ изяви с Кралската филхармония, Лондонския симфоничен оркестър и Лондонската филхармония, както и с много други утвърдени класически ансамбли от целия свят.

Завършила е Кралския колеж по музика, като е получила възможно най-високата квалификация. По време на обучението си получава много награди, включително големи стипендии в Обединеното кралство и САЩ, и печели конкурса на Royal Over-seas League с камерния ансамбъл Bones Apart, който основава.

 Карол Джарвис е автор на множество саундтраци за игрални и документални филми, реклами,  албуми и сингли. Професор по тромбони  в продължение на повече от единадесет години, изнася майсторски класове по цял свят. Често е канена като жури в консерватории в Обединеното кралство и в чужбина, както и в международни журита за тромбонни състезания по целия свят. Карол е бивш президент на British Trombone Society и  президент на Международния тромбонен фестивал през 2017 г. Издава своя дебютен солов албум Smile през 2011 г.

Carol Jarvis

www.infoz.bg  www.infoz.bg