Топ готвачи разкриват в Стара Загора тайните от модерната кухня

„Еволюция на вкуса“ – Национален кулинарен форум за модерна кухня Chef’s Secrets събира на 25 февруари 2023 г. част от топ имената в бранша, които ще разкрият магията, която се случва в кухнята. 17 са презентаторите – някои от най-големите имена у нас и в чужбина, показващи умения в различни стилове. Залата на Културен център „Стара Загора“ се оказа малка за всички желаещи и записването за най-голямото професионално събитие за готвачи приключи на 460 присъстващи.

„Мисията ни е да възобновим интереса на младите хора към професията, защото да си готвач е не просто работа, това е призвание“ – сподели шеф Тони Иванов, който е сред организаторите на мащабния форум. „Това събитие нямаше да бъде възможно без подкрепата на Община Стара Загора, казвам го от сърце, не само защото съм старозагорец“ – допълни шеф Иванов. От думите му стана ясно още, че Национален кулинарен форум за модерна кухня Chef’s Secrets – в превод тайните на шефа, ще бъде уникална възможност за учениците, които ще присъстват. По време на майсторските презентации младите готвачи от цялата страна ще могат да попиват от тънкостите на занаята от най-добрите в професията.

От старозагорската Професионална гимназия по обществено хранене „Райна Княгиня“ ще присъстват около 50 души – преподаватели и ученици. Общо учащите се в професионалното направление са над 100 души от 26 гимназии, а техните учители са 114.

Във фоайето на залата ще има кулинарно изложение, което допълнително ще даде добавена стойност на форума.

Организатори на събитието са Шефс клуб и Българска асоциация за кулинарна култура, с подкрепата на Община Стара Загора и десетки приятели. Амбицията е следващата година отново Стара Загора да бъде домакин на събитието, показващо еволюцията на вкуса.

„Инфоз“ ЕООД подготви материалите за визуалната реклама по време на демонстрациите в залата, в която ще се проведе събитието. Екип на „Инфоз“ ще работи и по време на провеждане на форума по дейности, свързани с пълно видеозаснемане, излъчване на детайлна картина на екран в залата, предаване на живо в социални мрежи (стрийм), фотографско заснемане и други.

evoluysiya na vkusa 2023

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg