Шест старозагорски села честват своя празник на Гергьовден

Старозагорските села Хрищени, Богомилово, Арнаутито, Дълбоки, Могила и Маджерито честват своя празник на 6 май – Гергьовден. На 5 май гости от близо и далеч ще очакват в най-голямото село в общината – Хрищени. Празничната програма започва в 11:00 часа, а организатори на проявата са местното кметство и НЧ „Стефан Генчев – 1901“. Народната певица Ирина Бойчева ще представи песните от новия си албум, а музикален поздрав ще отправи още и Динка Баракова.

Във веселието участие ще вземат още талантливите хрищенски деца от ДГ № 26 „Лилия“, ОУ „Христо Ботев“ и други.

Празник за Гергьовден в неговото навечерие спретват и кметството на село Богомилово и НЧ „Иванка Терзиева – 1927“. На площада пред сградата на читалището, от 17:30 часа, програмата започва с водосвет и продължава с концерт на децата от група „Усмивки“, филиал на ДГ № 58 „Звездица“ в населеното място. На сцената ще се представят още самодейци от певческата и лазарската групи към НЧ „Ив. Терзиева – 1927“, както и детско-юношеската група към Фолклорната танцова школа „Орисия“ и танцьорите от Фолклорната танцова школа „Броеница“. За доброто настроение ще се погрижат още оркестър „Славяни“ и Симоне Маркова.

Петъчната вечер ще даде възможност на жители и гости на Арнаутито също да се насладят на празник. Организатори са кметството и НЧ „Светлина – 1928“. Началото е от 19:00 часа, а в програмата участие ще вземат самодейната певческа група от село Борово и оркестър „Стара Загора“ с ръководител Неделчо Тончев.

Навръх Гергьовден кметството на село Дълбоки и НЧ „Св. Развитие -1878“ канят на празник с участието на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“ и оркестър „Румен Русев бенд“ от 10:30 часа.

С литургия и водосвет от 10:00 часа, в храм „Св. вмчк. Георги Победоносец“, започва празничната програма в село Могила. Кръшни хора ще се вият от 12:00 часа на площада с изпълненията на талантливите танцьори от НЧ „Настроение – 2017“. Организатори на проявите са местното кметство, НЧ „Св. Климент Охридски – 1930“ и Пенсионерският клуб.

На „Цветен, зелен Гергьовден“ канят кметството и НЧ „Пробуда – 1928“ в Маджерито. Началото на веселието е от 17:30 часа с участието на Женска фолклорна група, Лазарска група към НЧ „Пробуда – 1928“ и Детско-юношески танцов състав „Броеничка“.

Пъстро ще отбележат 6 май и в Стара Загора. От 11:00 часа, в парк „Александър Стамболийски“ (Алана), ще започне „Гергьовско веселие“ – фолклорен празник с участието на НЧ „Св. Климент Охридски – 1858“.

От 11:30 часа, на сцената пред Общинска администрация, ще прозвучи музикален поздрав от Общинския духов оркестър. 

dalboki ansambal 01

www.infoz.bg  www.infoz.bg