Община Стара Загора започва кампания за безплатна кастрация на домашни кучета

Община Стара Загора започва от 10 май кампания за безплатна кастрация на домашни кучета. Тя ще е част от мерките, които целят намаляване на популацията на бездомни животни на територията на града и селата. По време на провелата се традиционна месечна среща между общинска администрация, кметове и кметски наместници стана ясно, че предстои изготвяне на график и списъци с желаещите да включат дворни и домашни любимци в инициативата на Общинския приют.

kucheta 1

Тя предвижда освен кастрация, чип, ваксина против бяс, издаване на паспорт и регистрация.

„Работим в посока улесняване на всички дейности по процедурата за стопани на животни. Така ще предразположим хората, които нямат време или възможност, да бъдат отговорни. Истината е, че бездомните кучета най-често преди това са били домашни или са нежелано поколение от дворно отглеждани любимци" – поясни ресорният зам.-кмет Радостин Танев. Той припомни, че в момента тече и кампанията „Осинови (си) обич“, която цели да популяризира даването на дом и грижа на куче от приюта.

Желаещите да кастрират своя домашен любимец е необходимо да заявят това на телефон 0885 730 090. Дейностите започват в средата на месеца и ще се извършват всяка сряда. Животните ще остават за наблюдение минимум 24 часа след извършването на кастрацията, за да бъдат наблюдавани от специалистите на Общинския приют.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24