Община Стара Загора започва кампания за безплатна кастрация на домашни кучета

Община Стара Загора започва от 10 май кампания за безплатна кастрация на домашни кучета. Тя ще е част от мерките, които целят намаляване на популацията на бездомни животни на територията на града и селата. По време на провелата се традиционна месечна среща между общинска администрация, кметове и кметски наместници стана ясно, че предстои изготвяне на график и списъци с желаещите да включат дворни и домашни любимци в инициативата на Общинския приют.

kucheta 1

Тя предвижда освен кастрация, чип, ваксина против бяс, издаване на паспорт и регистрация.

„Работим в посока улесняване на всички дейности по процедурата за стопани на животни. Така ще предразположим хората, които нямат време или възможност, да бъдат отговорни. Истината е, че бездомните кучета най-често преди това са били домашни или са нежелано поколение от дворно отглеждани любимци" – поясни ресорният зам.-кмет Радостин Танев. Той припомни, че в момента тече и кампанията „Осинови (си) обич“, която цели да популяризира даването на дом и грижа на куче от приюта.

Желаещите да кастрират своя домашен любимец е необходимо да заявят това на телефон 0885 730 090. Дейностите започват в средата на месеца и ще се извършват всяка сряда. Животните ще остават за наблюдение минимум 24 часа след извършването на кастрацията, за да бъдат наблюдавани от специалистите на Общинския приют.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х (Twitter)

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber