Празник за деца и кучета на 1 юни в парк „Зелен клин“

На 1 юни, от 17:00 часа, в парк „Зелен клин“ за пореден път „Кучилище Стара Загора“ събира малчугани и техните четириноги любимци за празник на приятелството, грижата и обичта. Програмата включва изпълнения на малките таланти от Детско-юношеска студия за сценични изкуства „Алегра“, забавни игри с много подаръци и демонстрации на обучени кучета.

Любопитни трикове ще покажат със своите домашни любимци Лора Рашева и Павлина Бакалова, сред гостите е и Марина Бешовишка – носител на множество отличия в състезания по аджилити.

И тази година ветеринарни лекари ще са на разположение за въпроси и безплатни консултации, защото здравото куче е щастливо куче, казват организаторите. Тазгодишният празник поставя фокус върху профилактиката при възрастните кучета и напомня за ползата от регулярно проследяване на кръвните показатели и състоянието на вътрешните органи.

Професионалисти в грууминга ще дадат насоки за правилната поддръжка на козината и кожата на кучето и как се избягват топките косми, които неминуемо съпътстват идването на топлото време. Специалисти по хранене от София идват специално, за да разкажат за полезните лакомства.

Традиционен участник в забавата за деца и кучета е и Общинският приют за безстопанствени животни. Екипът ще сподели какво е да си доброволец и как да бъдеш отговорен стопанин, както и ще представи кампанията „Осинови (си) обич!“.

Партньор и тази година на събитието е Община Стара Загора. Специален информационен кът ще бъде на разположение на стопани и кандидати за такива, ще има и бюро за регистрация на домашни любимци.

Представители на Областна дирекция по безопасност на храните – Стара Загора отново ще са на линия за желаещите да проверят дали данните от чипа на кучето са коректно въведени в информационната система на агенцията.

Организаторите са подготвили и куп изненади за участниците в празника. Актуална информация има на фейсбук страницата https://www.facebook.com/events/267396692435438/?ref=newsfeed

Praznik deca i kucheta

www.infoz.bg  www.infoz.bg