Идейният проект за нова индустриална зона в Стара Загора ще е готов до края на годината

До края на тази година ще бъде готов идейния проект за изграждане на нова индустриална зона в района на бившето летище на Стара Загора, което ще даде възможности за разкриване на нови работни места. Това заяви заместник-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев в Стара Загора по време на дискусия на тема „Бъдеще за енергийния комплекс „Марица изток“ – перспективи и предизвикателства“, организирана от кмета на общината Живко Тодоров.

shotev

Зам.-министър Шотев съобщи, че изграждането на новата индустриална зона в Стара Загора е приоритет за министерството на икономиката и индустрията. Целта е да се създадат нови възможности и нов бизнес и да се привлекат компании които да предлагат повече възможности на хората за работа и развитие на местно ниво.

„Усилията на министерството са насочени към създаване на зони с добра инфраструктура и подходяща среда, в която инвеститорите да създадат повече нови, добре платени работни места, от които регионът има нужда.“, каза Ивайло Шотев.

Той допълни, че министерство на икономиката и индустрията ще има активна роля в процеса на трансформиране на икономиката в региона, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Национална компания индустриални зони ще е операторът на структурата, която съвместно с общината ще развие потенциала на определения за новата зона терен. След изготвянето на основния проект за зоната ще стартират всички процедури по отчуждаване, изграждане на инфраструктура и др., поясни зам.-министърът.    

новини Стара Загора  www.infoz.bg