Потоп в село Нова махала - снимка Атанас Жеков

Атанас Жеков спечели голямата награда на Есенния фотографски салон

Фоторепортерът на БТА Атанас Жеков е носител на голямата награда на Есенния фотографски салон, който беше открит снощи в галерия "Байер" в Стара Загора. За фотографията си „Надежда“, той получи плакет и 150 лева и дари наградата си на семейство от село Нова Махала, пострадало при наводненията.

atanas zhekov photo nagradaВтората награда е за Ренета Кирилова с фотографията „Моят свят“, а носител на трета награда е Бетина Тодорова от Стара Загора. Наградата на Община Стара Загора отиде при Галин Рачев за творбата му „Р.S. защото мечтите се нуждаят от път и вълшебно моливче...“.

В четвъртото издание на фотографския салон участват 26 автори от страната с общо 35 творби, селекционирани от жури. Събитието е включено в културния календар на Община Стара Загора и се провежда с цел представяне на идеи, проекти и реализации от областта на фотографията. То популяризира фотографията като средство за творческа изява и художествено виждане и стимулира публичен интерес към нейните изразни средства, твърдят организаторите.

Творбите ще останат в галерията до 15 ноември (неделя) 2015 г.

Копието на снимката, получила голямата награда на Есенния фотографски салон в Стара Загора, е предоставено за публикуване на сайта www.infoz.bg от автора ѝ Атанас Жеков. Пожелаваме му много творчески хъс и успехи и при бъдещата му работа! Честито!

nasko zhekov photo

infoz autor www.infoz.bg