Потоп в село Нова махала - снимка Атанас Жеков

Атанас Жеков спечели голямата награда на Есенния фотографски салон

Фоторепортерът на БТА Атанас Жеков е носител на голямата награда на Есенния фотографски салон, който беше открит снощи в галерия "Байер" в Стара Загора. За фотографията си „Надежда“, той получи плакет и 150 лева и дари наградата си на семейство от село Нова Махала, пострадало при наводненията.

atanas zhekov photo nagradaВтората награда е за Ренета Кирилова с фотографията „Моят свят“, а носител на трета награда е Бетина Тодорова от Стара Загора. Наградата на Община Стара Загора отиде при Галин Рачев за творбата му „Р.S. защото мечтите се нуждаят от път и вълшебно моливче...“.

В четвъртото издание на фотографския салон участват 26 автори от страната с общо 35 творби, селекционирани от жури. Събитието е включено в културния календар на Община Стара Загора и се провежда с цел представяне на идеи, проекти и реализации от областта на фотографията. То популяризира фотографията като средство за творческа изява и художествено виждане и стимулира публичен интерес към нейните изразни средства, твърдят организаторите.

Творбите ще останат в галерията до 15 ноември (неделя) 2015 г.

Копието на снимката, получила голямата награда на Есенния фотографски салон в Стара Загора, е предоставено за публикуване на сайта www.infoz.bg от автора ѝ Атанас Жеков. Пожелаваме му много творчески хъс и успехи и при бъдещата му работа! Честито!

nasko zhekov photo

infoz autor www.infoz.bgПеперуда, кацнала на рамото
Премиера на 28 септември, 18 часа, кино "Одеон", София

barcelona stoichkov stara zagora
stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД