В Стара Загора посрещат Годината на огнената маймуна

Учениците от СОУ "Максим Горки" в Стара Загора, които изучават китайски език, ще посрещнат Годината на огнената маймуна. Събитието ще се състои на 12 февруари от 18:00 часа в Регионална библиотека "Захарий Княжески".

МаймунаПо време на празника желаещите ще имат възможност да участват в демонстрация на традиционни китайски изкуства - калиграфия, изрязване на фигурки, плетене на възли. Любителите на китайската кухня ще могат да опитат характерните за китайската Нова година пролетни ролца.

Гости на Пролетния фестивал ще бъдат ръководството на институт "Конфуций" - София и всички китайски доброволци към Института.

infoz autor www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор