Държавата осигурява средства за благоустрояването на кв. „Три чучура север”

След реновирането на училище "Георги Райчев", започва благоустрояване на старозагорския квартал „Три чучура север“. За нас образованието е най-важният приоритет, затова Община Стара Загора инвестира последователно в подобряването на образователната инфраструктура.

На Стара Загора и България са необходими образовани хора, защото само така можем да привлечем потенциални инвеститори, на които е необходима квалифицирана работна ръка. Това каза днес кметът Живко Тодоров при откриването на изцяло реновираната сграда на Основно училище "Георги Райчев" в старозагорския квартал „Три чучура север“.

Той изрази увереност, че „повечето хора от квартала ще върнат децата си отново към това училище, което има своето бъдеще“. След обновяването на училището и детската градина в „Три чучура север“, изграждането на Център за настаняване от семеен тип там, предстои подобряване на инфраструктурата на квартала.

Живко Тодоров„През тази и следващата година смятаме да инвестираме още средства, за да направим квартала по-хубаво място за живеене. Тази година ще направим водоснабдяването и канализацията, а следващата година ще асфалтираме улиците, ще оправим тротоарите и детските площадки“ - заяви Тодоров. Той увери, че Министерството на регионалното развитие е отпуснало 2 млн. лв. за целта.

В училище "Георги Райчев" се обучават 280 деца и ученици, въведено е ранно езиково обучение по английски език и информационни технологии. Училището е носител на редица общински и национални награди. С кратка програма днес малчуганите представиха пред гостите своите разностранни таланти. По-късно гостите разгледаха обновените класни стаи.

Строително-ремонтните дейности на стойност 930 хиляди лева са осигурени със съдействието на Община Стара Загора, чрез Националния Доверителен Еко Фонд. Сградата е изцяло санирана, сменена е дограмата, изградена е нова покривна конструкция, поставени са нови осветителни тела. Директорът Николай Широв благодари на кмета и институциите за подкрепата при осъществяването на проекта.

Откриване на реновираната сграда

Ученици в "Георги Райчев"

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24