20-годишен старозагорец е осъден на пробация за фалшив сигнал за бомба на Летище София

Районен съд - Стара Загора осъди на пробация 20-годишния Ангел Г. от Стара Загора. На 9 март 2016 г. в 21:27 часа той е подал на тел. 112 фалшив сигнал за поставено взривно устройство на Летище София.

Фаршив сигнал за бомбаНевярната тревога е затруднила дейността на летището за два часа. Пътниците е трябвало да се придвижват пеша до терминалите.

На извършителя на деянието са наложени три пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от две години с периодичност два пъти седмично; задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от две години, както и включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие за срок от една година.

Съдебният акт на Районен съд - Стара Загора е влязъл в сила след споразумение и е окончателен, съобщиха от Апелативна прокуратура - Пловдив.

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24