Осъдиха телефонен измамник на 3 години затвор

Районен съд - Стара Загора осъди Пламен П., на 54 г. от Варна на три години затвор при първоначален строг режим за телефонна измама. На 16 септември 2015 г. в Стара Загора, заедно с неустановен по делото съучастник, е извършил престъпление срещу 80-годишна жена.

handcuffsТой е измамил жертвата като я накарал да плати авансово 3000 лева за закупуване на климатик от страна на нейния племенник. 10% от сумата 54-годишният мъж взел за себе си, а останалата част е оставил на посочено от съучастника му място в района на Русе, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Съдебната фаза на процеса е протекла по реда на съкратено съдебно следствие, като съдът е определил на подсъдимия Пламен П. присъда „лишаване от свобода“ в размер на 4 години и 6 месеца, като след редукцията на наказанието, съобразно нормата на чл. 58а от Наказателния кодекс, на извършителя е наложено крайна присъда „лишаване от свобода“ в размер на три години при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. Тя подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд - Стара Загора.

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24