Референдумът за "Бедечка" приключи без решение на казуса

Местният референдум за бъдещето на терена около река Бедечка в Стара Загора приключи в 20 часа. Той премина спокойно, без нарушения, но и без решение на казуса – дали общината, за сметка на бюджета или активите си, да отчужди земите на собствениците и да се направи парк, или да се изгради квартал.

Причината за липсата на представителност на допитването до гражданите на община Стара Загора е, че гласуваха едва 15,46%, или 22 240 от имащите право на вот 143 839 души. За да бъде задължителен вотът от референдумът, през изборните секции трябваше да преминат минимум 40% от избирателите.

Общинската избирателна комисия обяви резултатите от гласуването на 19 юни 2017 г. Броят на гласувалите, според подписите в избирателния списък и намерените в кутията за гласуване пликове, е 22 240, което е 15,46% от имащите право на вот. Действителните бюлетини с отговор „ДА” са 18 984, с отговор „НЕ” са 3130, а недействителните са 123.

За www.infoz.bg кметът на Стара Загора Живко Тодоров заяви, че ще се запознае с резултатите и съотношението между гласувалите с „да” и „не” и тогава ще се прецени какви да бъдат следващите стъпки за решаването на казуса.

bedechka stara zagora referendum

www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24