Държавното първенство по спортна стрелба с малокалибрен пистолет ще се проведе в Стара Загора

Държавното първенство по спортна стрелба с малокалибрен пистолет ще се проведе в Стара Загора

От 7 до 10 юни Стара Загора и Клубът по спортна стрелба „Августа 1992” ще бъдат домакини на Държавното първенство по спортна стрелба с малокалибрен пистолет за 2018 г.

На Стрелкови комплекс „Лозенец” очакват най-добрите в момента български състезатели като двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева, трикратен носител на бронзов медал от Олимпийски игри и осем пъти европейска шампионка, Антоанета Бонева – многократна медалистка от европейски първенства и световни купи, Самуил Донков - участник в Олимпийските игри в Рио и медалист от световни купи и др. В Стара Загора се очакват още Мирослава Минчева – европейска шампионка за девойки и медалистка от Младежки олимпийски игри и европейски първенства за девойки, Кирил Киров – сребърен медалист от Европейско първенство за юноши, Събин Чаушев - 4-то място на Световно първенство и неколкократен медалист от европейски първенства и Лидия Ненчева- неколкократна медалистка от европейски първенства за девойки и Младежки олимпийски игри.

Състезанието се организира под егидата на Български стрелкови съюз с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Община Стара Загора.

По време на състезанието спортистите ще се борят за покриване на нормативи за участие в Световното първенство през месец септември в Република Корея.

На 7 юни след 13:00 часа ще се проведат официални тренировки, проверка на документи и оръжие. На 8 юни от 8:00 до 16:00 часа ще се проведат стрелбите в упражнението „30+30 изстрела спортен пистолет” за момчета, момичета, юноши и девойки. На 9 юни от 8:00 до 11:00 часа ще се състезават жените в упражнението „30+30 изстрела спортен пистолет”. Атрактивната дисциплина „2х30 изстрела бърза стрелба” ще се проведе от 11:30 до 16:00 часа. В нея за разпределение на медалите ще се борят мъжете и юношите. Те ще премерят сили и в дисциплината „60 изстрела с прецизен пистолет на 50 м” на 10 юни от 8:30 до 15:00 часа. Награждаването на победителите ще се извършва след приключване на всяко упражнение.

Клубът по спортна стрелба в Стара Загора е създаден през 1947 г. Неговите състезатели Спас Копринков, Симеон Симеонов и Иван Иванов притежават два световни рекорда в спортната стрелба, които не са подобрени вече повече от 25 години, а треньорът им Георги Кочеренко е все още главен треньор на клуба. Община Стара Загора осигури през 2006 г. ново стрелбище, което позволява домакинство на състезания от Държавния спортен календар и от международен мащаб.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: