Потвърден е рейтингът „BBB- със стабилна перспектива“ на Стара Загора

Кредитният анализатор S&P Global Ratings потвърди кредитния рейтинг на Стара Загора на „BBB- със стабилна перспектива“. Това се случи с решение на Кредитния съвет на „Стандард енд Пуърс“. Анализаторите очакват дефицита на града след капиталовите разходи да остане под  5% от приходите, което позволява да се поддържат ниски нива на дълг.

starazagora

Очакванията са градът да продължи своята политика на осигуряване на външно финансиране за проектите преди тяхното изпълнение, като по този начин намалява натиска върху  ликвидността си. „Очакваме засилено изпълнение на капиталовата програма на Стара Загора, което ще доведе до дефицит след капиталовите разходи през 2019-2021 г. Поради големия дял на финансиране от Европейския съюз, ние вярваме, че част от поетият дълг ще бъде ползван за временно мостово финансиране, докато съответните проекти наближават крайните си етапи“, пише още в писмото на кредитната агенция „Стандард енд Пуърс“.

StandardPoors

Кредитният рейтинг представлява оценка за икономическото развитие на града, както и за едно консервативно и разумно управление на инвестиционния процес на Общината и размера на дълга, съпътстващ този процес.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg