Заедно за Камелия

Стотици подкрепиха благотворителна инициатива на Живко Тодоров на рождения му ден

За добрина, вместо за подаръци и цветя, призова кметът на Стара Загора Живко Тодоров в покана към своите съграждани за 38-ия си рожден ден. Той отбеляза личния си празник с благотворителна инициатива на Античната улица и Лапидариума в Регионалния исторически музей. А добрината, която стотиците старозагорци и гости дадоха, е за Камелия Добрева.

32-годишната жена страда от остра Т-лимфобластна левкемия. Събраните средства в дарителските кутии и по целевата ѝ банковата сметка са за лечението в Германия. За него се нужни 300 хиляди евро – сума, непосилна за семейството ѝ.

„Благодаря на всички Вас, които дойдохте тази вечер. Моят рожден ден е само повод да сме тук. Каузата е една – Камелия Добрева, за която всички ние ще помогнем да се съберат пари. Да популяризираме и сред другите хора също да подкрепят тази кауза, защото става въпрос за младо момиче на 32 години, което се нуждае от тези средства, за да запази живота си. Затова реших на рождения си ден тази година да направя така, че повече хора да научат за Камелия. Ако всички се съберем и дадем по малко е много лесно да съберем голяма сума, отколкото няколко човека да се опитват да я съберат сами, защото тогава наистина е непосилно. Едно е да има град, друго е да има общност. Аз смятам, че със стъпките, които правим заедно и да се обединяваме на хората, заедно да движим процесите в града и да се опитваме да правим хубави неща, това ни прави общност. Благодаря Ви, че Ви има и, че имате сърца!” – каза пред многобройните си гости кметът Живко Тодоров.

„Благодаря от сърце и от душа от името на Ками на кмета Живко Тодоров, на всички Вас! Вие сте хора със страшно добри сърца! – каза Добри Добрев, бащата на Камелия.

„С Божията воля напред и ще се оправи всичко. Радвам се, че кметът така добре го е замислил, за да можем да помогнем на един човек в бедствие” – сподели Мария Жекова, един от най-големите дарители в полза на общестевността и номинирана за почетен гражданин на Стара Загора.

„Всеки човек носи в себе си доброто и е устроен така, че да е съпричастен с болката на другия. Въпросът е някой да направи стъпката, да направи жеста” – каза директорът на Държавен куклен театър – Стара Загора Дарин Петков. Неговият заместник Татяна Калчева добави, че хора можем да бъде само, когато се обединяваме около такива каузи.

В трите поставени кутии за дарения, желаещите имаха възможност да допринесат за лечението на младата си съгражданка. В края на вечерта, събраните пари бяха преброени. Сумата е 48 282 лева и 120 евро. Много от фирмите и организациите в града използваха и банковите сметки на Камелия Добрева, за да дарят добрина и надежда. 

Всеки може да реши дали да помогне като използва дарителските сметки, които са в Банка ДСК:

  • EUR сметка с IBAN: BG93STSA93000026167852 - Kameliya Dobreva
  • BGN сметка с IBAN: BG68STSA93000026167817 BIC: STSABGSF - титуляр: Камелия Добрева Добрева
  • Pay Pal - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

dobri dobrev mariya zhekova

Добри Добрев, бащата на Камелия, в разговор с Мария Жекова - един от най-големите дарители в полза на хората от Стара Загора пред последните десетилетия

Добри Добрев - бащата на Камелия - говори за надеждата

 

Живко Тодоров: „Благодаря Ви, че Ви има и, че имате сърца!”

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24