Туристическият информационен център посрещна старозагорски ученици

Туристическият информационен център посрещна старозагорски ученици

Деветокласници от специалност „Организация на туризма и свободното време“ на старозагорската Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“ днес гостуваха в Туристическия информационен център. Поводът е Световният ден на туризма, който се отбелязва от 1980 г. Тази година мотото му е „Туризъм и работни места: по-добро бъдеще за всички“.

В старозагорския туристически център децата бяха посрещнати от ресорния зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова. Тя представи дейността на центъра, както и професионалните възможности, които дава общинският отдел „Туризъм и спорт“. „В Туристическия информационен център може да намерите необходимата информация за всички туристически обекти, както и за събитията, които се случват в Стара Загора – и от спортния, и от културния календар“ - каза пред учениците ресорният зам.-кмет. Тя сподели с тях и друга важна част от работата на центъра – да презентира възможностите за туризъм по време на специализираните изложения в страната и чужбина. От думите ѝ стана ясно, че градът ни е предпочитана дестинация за посещение от съседни на България страни – Гърция, Турция и Румъния.

Учениците получиха билети за посещение на Нощта на изкуствата, която е тази вечер, както и по един комплект от новите туристически карти на Стара Загора и района, указващи обектите за посещение, тяхното работно време, както и различни възможности за разходки в района на Стара Загора.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24