Британски ученици са на посещение в Международния център за работа с деца и младежи в риск в Стара Загора

Първите посетители на все още неоткрития официално Международен младежки център за работа с деца и младежи в риск (ММЦРДМР) в Стара Загора са група ученици от Англия. 16 възпитаници на частно училище от Обединеното кралство са на едноседмично работно посещение.

Британски ученициТе ще участват в занимания с екипа на центъра по програмата за превенция на противообществените прояви сред младите хора, която е разработена от местната комисия към Община Стара Загора.

„Това е първата инициатива, която се реализира в Младежкия център. Смисълът на целия проект за изграждането му е точно такъв - да се осъществяват международни обмени, с които да се опознават различни култури. Да се създават смислени и съвместни дейности“, каза зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирва.

„Независимо, че възрастовите групи в момента са разнообразни, мисля че ще се получи много добра спойка в общуването и наистина ползотворни и полезни занимания“, допълни още тя по време на запознаването на английските гости с екипа на центъра.

Международният младежки център се очаква да бъде официално открит в началото на септември. За изграждането му бе използвана сградата на бившето кино „Жельо Диманов“. Реновирането се осъществи чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 - 2014, а партньор на Община Стара Загора е неправителствената организация „Свят без граници". Проектът за изграждането на Младежкия център бе един от четирите одобрени за цялата страна.

;

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24