Пъстър празник в Болница „Тракия“, посветен на родилната помощ

Пъстър празник в Болница „Тракия“, посветен на родилната помощ

За 12-и път медиците от АГ-отделение и Неонатологично отделение на Болница „Тракия“ посрещнаха професионалния си празник – Деня на родилната помощ. По традиция последната родилка в отделението извърши ритуалът „Измиване на ръцете на лекаря“, при който сапунът отново се плъзна леко от ръцете на д-р Пиперкова, за да се раждат така леко и бебетата в АГ-отделението на Болница „Тракия“.

Поздравленията си за началника на АГ-отделение д-р Калина Пиперкова и на Неонатологично отделение д-р Жанета Узунова поднесоха областният управител на Стара Загора Гергана Микова и нейният заместник Петя Чакърова, заместник-кметът Милена Желева, началникът на Регионална здравна инспекция – Стара Загора д-р Златина Нанева и инж.Светла Карастоянова от здравната инспекция, президентът на Инър Уийл клуб „Стара Загора – Берое“ г-жа Минка Добрева и членове на клуба, представители на Регионална здравноосигурителна каса – Стара Загора и други официални гости.

От името на собствениците своите поздравления към акушер-гинеколозите, акушерките, педиатрите и останалия медицински персонал отправиха г-жа Лена Колева и нейните внучки Дея и Мария, както и майка им г-жа Велислава Колева. Специални поздравления с благодарност за добрата работа и високите резултати в АГ-отделението отправи прокуристът и основател на болницата инж. Иван Колев.

Родилката Кристина Петрова е истинска героиня, защото ражда по нормален път здраво момиченце, след като в началото на бременността претърпява нелека катастрофа. Въпреки известния риск Кристина избира да роди детето си по нормален път и се справя чудесно.

От началото на 2020 година в Болница „Тракия“ са проплакали 22 бебета. Първото родено бебе тук е момченце, на 1 януари в 7 часа сутринта. От откриването на Болница „Тракия“ - от 2009 г. до края на 2019 г., тук са извършени общо 5164 раждания и са се родили 5355 бебета.

През миналата 2019 година в АГ-отделение на Болница „Тракия“ са станали 497 раждания, като са се родили 506 бебета – 259 момчета и 247 момичета. Ражданията са с 15 по-малко в сравнение с предходната 2018 г., като причината за спада е в демографската криза в България.

Д-р Пиперкова прие специални поздравления от дамите от Инър Уил клуб „Стара Загора – Берое“, в който членува и самата тя, заради проведения през изтеклата година под нейно ръководство проект, финансиран от клуба, при който в Стара Загора бяха прегледани безплатно 100 жени.

АГ-отделението получи като подарък специална торта от ръководството на Болница „Тракия“, както и традиционния поздрав от почетния гражданин на Стара Загора – примабалерината Снежана Дескова и нейните възпитанички, които представиха красив балетен танц.

Babinden 2020 11 WEB

Babinden 2020 17 WEB

Babinden 2020 3 WEB

Babinden 2020 5 WEB

Babinden 2020 6 WEB

www.infoz.bg  www.infoz.bg (информация и снимки - пресцентър на Болница „Тракия“ - Стара Загора)