Денят на родилната помощ беше отбелязан в Стара Загора

Денят на родилната помощ беше отбелязан в Стара Загора

Лекарите и акушерките в трите акушеро-гинекологични клиники в Стара Загора получиха много поздравления за професионалния си празник – Деня на родилната помощ, известен още като Бабинден. Той беше отбелязан разчупване на пита и поливане на ръцете в специализираната клиника в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Кирковнич”. Завеждащият клиниката доц. Николай Лазаров, благодари на целия екип за всеотдайния труд и пожела на новото място да има еволюция на новия живот.

„Пожелавам Ви много здраве, с много търпение да помагате на децата и родилките в техните първи стъпки“ - каза Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора.

Сред гостите в МБАЛ „НиаМед“ бяха зам.-кметът Иванка Сотирова и д-р Антония Тодорова, началник отдел „Здравеопазване и социални дейности“. „В Стара Загора се утвърдиха клиники, но някои са по-предпочитани. Пожелавам Ви да поддържате това реноме. Много е важна грижата към пациентите. Целият екип е известен с доброто си отношение към родилките и лекуващите се тук. Вие дарявате най-ценното“ – обърна се към екипа Иванка Сотирова.

Д-р Николай Христов, създател и собственик на болницата, съобщи, че за трета поредна година има ръст на раждаемостта. Само от началото на годината новородените са вече 37. И тук беше спазена традицията с измиването на ръцете и разчупване на питката.

В Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Тракия“ празнуваха Бабинден за единадесети път. Д-р Калина Пиперкова, завеждащ отделението, отчете успешна изминала година. От два месеца в отделението има и специално табло, на което пациентите оставят своите послания към докторите и акушерките. Последната родилка от болницата изми ръцете на д-р Пиперкова.

„Приемете поздравите на кмета Живко Тодоров за Вашия всеотдаен труд. Всички Вие сте много важни, защото дарявате живот. По данни на служба ГРАО през изминалата година са се родили 2789 старозагорчета, а от началото на годината до вчера са проплакали още 138 бебета. Ако трябваше да оставя послание на таблото бих написала: „Благодаря Ви, че сбъднахте една моя мечта“ - каза Милена Желева, зам.-кмет на община Стара Загора, която също е станала майка в това отделение.

niamed babinden

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема