Лайънс клуб Стара Загора – Тракия и Общественият дарителски фонд направиха дарение на Клиниката по инфекциозни болести

Лайънс клуб Стара Загора – Тракия и Общественият дарителски фонд направиха дарение на Клиниката по инфекциозни болести

Лайънс клуб Стара Загора – Тракия и Обществен дарителски фонд дариха 9 болнични легла с дюшеци на Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” – Стара Загора. Те ще бъдат използвани за пациентите, заразени с коронавирус COVID-19. Леглата са на стойност близо 6000 лева.

„Дълбокото убеждение на членовете на нашия клуб е, че хората са родени да вършат добри дела. Седем от деветте легла са дарение от Лайънс клуб Стара Загора – Тракия и с индивидуалната помощ на членовете на клуба – д-р Ивайло Дочев, Иван Иванов и Янко Янков, както и Радослава Минчева, която е член на Лайънс клуб Витоша – София. Вярваме, че леглата ще бъдат от полза за болницата и пациентите ще се лекуват по-успешно и при по-добри условия. В кризата, в която се намираме, ключовата дума е солидарност и се надяваме още много хора да отворят сърцата си” – каза президентът на Лайънс клуб Стара Загора – Тракия Георги Симеонов.

Тони Куцаров, който е член на Лайънс клуб Стара Загора – Тракия и на Граждански клуб ЛИПА допълни, че след направените седем дарения преди Великден от Гражданския клуб, благотворителните инициативи ще продължат. Следващата е изграждане на видеонаблюдение във всички стаи на Клиниката по инфекциозни болести.

Двете легла, дарени от Обществен дарителски фонд – Стара Загора са закупени със средства от последната дарителска кампания. Всички постъпили по дарителската сметка пари, които останат след приключването на кризата, ще бъдат насочени към хората в най-затруднено положение за закупуване на хранителни продукти, уточни директорът Даниела Димитрова.

„Искрено благодаря за това дарение, защото с него се подпомага не само дейността на болницата, но и се осигурява възможност пациентите да бъдат лекувани при много по-добри условия. Леглата са изключително необходими в настоящата ситуация” – каза д-р Георги Минков, зам.-директор по медицинската дейност на Университетската болница.

darenie bolnichni legla 03

www.infoz.bg  www.infoz.bg