За промяна в адрес на бъдещ първокласник трябва да уведомите Общината

За промяна в адрес на бъдещ първокласник трябва да уведомите Общината

Наредбата за приемане на ученици в първи клас в общинските училища на територията на Община Стара Загора и Графика на дейностите са публикувани в секция „Образование, здравеопазване и социални дейности“, раздел „Училища“, както и в отдел „Първи клас прием“ на сайта на Община Стара Загора. Наредбата е приета на сесията на Общински съвет, която се проведе на 30 март 2020 г. с решение № 256.

С нея се урежда организацията и реда за прием на ученици – дневна форма на обучение в първи клас в общинските училища.

„Напомняме, че за класиране се взема постоянен или настоящ адрес на бъдещия ученик. Молим всички родители, които са променили адрес на детето, поради извънредното положение въведено заради разпространението на COVID-19 да ни уведомят затова, преди отваряне на системата за прием на 20 май 2020 г.“ – коментира Иванка Сотирова, зам.-кмет „Образование, здравеопазване и социални дейности“.

Уведомяването ще става на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на телефон: 042 614892, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

След извършване на проверка, при класирането ще се взема предвид адрес на детето, преди въвеждането на извънредното положение.

www.infoz.bg  www.infoz.bg