В Стара Загора организират ученически конкурс Опознай природата… от твоя балкон

В Стара Загора организират ученически конкурс „Опознай природата… от твоя балкон“

Открит онлайн урок на тема „Светлинното и аерозолно замърсяване на Земята наблюдавано от Космоса" ще бъде изнесен утре 22 април - Световен ден на Земята. Участие в него може да вземете, като отидете в сайта за конферентна връзка. Стъпвайки на последните научни данни, анализи и симулации, лекторът ще обърне внимание на четири основни теми.

Те са свързани с резултати от климатичните измервания; причините за глобалното затопляне; прогнози на учените за развитието на потенциалните сценарии и възможните превантивни мерки пречупени през призмата на светлинното и прахово замърсяване на големия град.

Всеки ще има възможност да сподели с водещия условията на светлинно и прахово замърсяване в неговия квартал, неговия град, село и място на живеене.

По повод 22 април Световен ден на Земята, Община Стара Загора, Регионално управление на образованието Стара Загора, Астрономическа обсерватория „Юрий Гагарин“, Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Фондация „Обществен дарителски фонд Стара Загора“, Граждански клуб ЛИПА, Център за подкрепа на личностното развитие - Младежки общински съвет и клубове, организират ученически онлайн конкурс „Опознай природата…от твоя балкон“.

В конкурса могат да участват ученици от І до ХІІ клас с по едно предложение в следните категории: Текст (разказ, стих, есе, импресия), Рисунка (снимка на рисунка) - без ограничения в техниката, Снимка, мултимедия (клип, или презентация).

Произведенията в електронен вид изпращайте до 5 май на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., като посочвате трите имена, дата на раждане, училище и клас, телефон за връзка и адрес за получаване на наградата, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи: І група – І - ІV клас, ІІ група – V-VІІ клас, ІII група – VІІІ - ХІІ клас.

Най-добрите творби ще получат грамоти и награди, осигурени от организаторите, а победителите от всяка възрастова група ще спечелят екскурзия до национален или природен парк. На интернет сайтовете на Община Стара Загора и на останалите организатори ще бъде публикувана информация с наградените произведения и техните автори. Организаторите си запазват правото да използват участвалите в конкурса творби за екологични каузи, като задължително посочват автора.

www.infoz.bg  www.infoz.bg