Лайънс клубовете в Стара Загора направиха дарение за украински бежанци

Членовете на Лайънс движението от Зона Изток на Lions Clubs Bulgaria - District 130 дариха аптечки от първа необходимост и детски занимателни игри и пособия за украински бежанци, настанените в социалните жилища в сградата на бившата Метрология в Стара Загора .
„Войната принуди майки и деца да напуснат домовете си и цели семейства да търсят безопасност и сигурност. Лайънс България сме обединени от добротата в помощ на хората и децата, които отчаяно се нуждаят от това.

layans

За нас добротата и благородството са в основата на всяка инициатива и благотворително събитие. Искаме да подадем ръка на жени и деца в нужда, бежанци от войната, за да усмихнем детските и майчините очи с жест на доброта“ - казаха дарителите. Те допълниха, че са извършили дарение и в Международния младежки център в Стара Загора, където също има настанени украински бежанци.

Подкрепата беше приета от зам.-кмета Иванка Сотирова, която благодари за жеста и приветства всяка благородна инициатива, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Членовете на Лайънс движението от Зона Изток на Lions Clubs Bulgaria - District 130 включва обединените Лайънс клуб „Стара Загора Августа“, Лайънс клуб „Стара Загора“, Лайънс клуб „Виа Понтика“ и Лайънс клуб „Тракия“.

www.infoz.bg  www.infoz.bg