В Стара Загора ще се проведе семинар на тема „Чиста енергия, декарбонизация и инвестиции в енергетиката“

В Стара Загора ще се проведе семинар на тема „Чиста енергия, декарбонизация и инвестиции в енергетиката“

Семинар на тема „Чиста енергия, декарбонизация и инвестиции в енергетиката“ ще се проведе на 12 май от 10:30 часа в заседателната зала на ректората в Тракийски университет – Стара Загора. Той е организиран от Института за устойчив преход и развитие към Тракийски университет и Институтът за енергиен мениджмънт. Форумът ще представи експертна дискусия по най-важните въпроси, свързани с развитието на енергийния комплекс „Марица изток“.

Те са през призмата на енергийния сектор, в контекста на националната и европейска политики и актуални факти и събития.

lightbulb

Основни акценти:

  • Декарбонизация на българската икономика;
  • План за възстановяване и устойчивост на Република България;
  • Енергийна сигурност и инвестиции (конкретни предложения за инвестиционни проекти; бъдещето на държавната и частните ТЕЦ в комплекса Марица изток; развитието на мрежите; използване на алтернативни енергийни източници и др.
  • Предприети и планирани действия на регионално и национално ниво;
  • Визия за необходимите следващи стъпки от страна на държавните институции и възможностите за проактивна позиция на бизнеса, неправителствени организации и други представители на гражданското общество.

За участие са поканени представители на държавни институции на национално и регионално ниво, представители на бизнеса и бизнес-асоциации, кметове на общини от региона, синдикални организации, представители на научните среди и медии, съобщиха от пресцентъра на Тракийски университет.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема