Представят Стара Загора на Световното туристическо изложение EMITT в Истанбул

Отдел „Туризъм и младежки дейности“ отново представя успешно Стара Загора на Световното туристическо изложение East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition (EMITT) в Истанбул, Турция. Министърът на туризма Зарица Динкова и Н. Пр. Ангел Чолаков, посланик на България в Турция, също бяха част от изложението и посетиха щанда на Стара Загора, показващ туристическите богатства на града.

То се провежда от 6 до 9 февруари 2024 г. и за 27-и път посреща хиляди изложители и професионалисти в туристическата индустрия, както и туристи, търсещи нови и вълнуващи възможности за пътуване по целия свят.

Истанбулското изложение е едно от най-старите в бранша и най-престижно. То е специализирано за района на Източното Средиземноморие. Експертите го посочват сред 5-те топ туристически изложения в света. По същество представлява туристическа борса за информация, обмен, сътрудничество, дестинации за туризъм и пътувания на Балканите, Близкия изток и Централна Азия. През миналата година изложението е посетено от близо 30 хиляди души.

sz istanbul 1

sz istanbul 2

новини Стара Загора  www.infoz.bg