Кутийка на времето... Сътворете Вселената в хола си!

Какво се получава, когато човек е вдъхновен и воден от идеята да разруши бариерата между дигиталния и реалния свят? Темпескоп! Тъкмо така се нарича гениалната джаджа, по която през последните дни потребителите на интернет буквално полудяха. Създател на темпескопа е софтуерният инженер Кен Кавамото. Противно на повечето си колеги изобретатели той публикува и подробна схема на "чудото".

Forecast - кутийка на времетоС това разкрива на всеки човек с определени технически познания как сам може да сътвори същата “кутийка на времето” у дома.

Самата джаджа е уникална с това, че може да създава съвсем истински облачета и капки дъжд, както и да развихря бури и да “пръска” светкавици. Всъщност, единственото, което темпескопът поне засега не може да “прави”, е сняг. Кен Кавамото обаче е категоричен, че работата върху усъвършенстването на кутийката съвсем не е приключила. Целта - да разкрива метеорологичната обстановка с изумителна точност - както в реално време, така и с аванс от един ден. При това чрез невероятно красива визуализация.

infoz autor  www.infoz.bg