▶ „Бон-Бон“ и любими български изпълнители подкрепиха кампанията на Европейския парламент #ЕвропаСрещуCovid19

В Деня на детето Свилен Ноев, Стунджи, Орлин Павлов, Графа, Прея, Любо Киров, ЛаТиДа, Стефан Щерев, квартет ClassicArt и Орлин Цветанов и Радостин Събев – Шошо изпълниха песента* „Дъга“ заедно със своите малки колеги от „Бон-Бон“. Днес повече от всякога е изключително важно да чувстваме силата на единството и солидарността.

bon bon

 Децата са сред героите по време на пандемията – те спряха да ходят на градина и училище, не можеха да играят навън или да се виждат със своите близки и приятели. Затова в Деня на детето 1 юни Бюрото на Европейския парламент в България и малките изпълнители от група „Бон-Бон“, заедно с техните по-големи колеги Свилен Ноев, Стоян Янкулов – Стунджи, Орлин Павлов, Владимир Ампов – Графа, Прея Осасей, Любо Киров, ЛаТиДа, Стефан Щерев, квартет ClassicArt и Орлин Цветанов и Радостин Събев – Шошо им подаряват едно по-различно изпълнение на любимата детска песен „Дъга“ на композитора Виктор Чучков.

Включете се в кампанията #ЕвропаСрещуCovid19! – призовават от Информационното бюро на Европейския парламент в България.

В Деня на детето нарисувайте дъга или оцветете един от плакатите на кампанията на Бюрото на Европейския парламент, снимайте и споделете във вашите профили в социалните мрежи, като използвате хаштага #ЕвропаСрещуCovid19 и ни тагнете (@eplosofia във Фейсбук, @EP_Bulgaria в Туитър и Инстаграм). По този начин ще покажете личната си подкрепа за самоотвержената работа на хората, които се грижат за нас, нашите приятели, близки и роднини.

Много са примерите за солидарност между държавите членки на Европейския съюз, които си помагат една на друга в тази безпрецедентна криза в областта на общественото здраве. Освен чрез взаимното подпомагане между страните с осигуряване на медицинска апаратура и консумативи европейската солидарност се изразява и в намирането на общоевропейски решения. Европейският съюз е единственото място, където държавите членки могат реално да работят заедно в търсене на изход от настоящата криза. Инструментите на Европейския съюз, обменът на данни, координацията, финансирането и експертният опит са част от солидарността на Европейския съюз и се използват активно в създалата се ситуация. На равнище Европейски съюз се подготвя един истински колективен отговор на кризата.

В своята кампания под наслов #ЕвропаСрещуCOVID19 Европейският парламент е събрал истории за солидарност и надежда от цяла Европа.


* „Дъга“, музика Виктор Чучков, аранжимент Яна Балева, Елизабет Нешева, текст Д. Шопов, режисьор Радостин Събев – Шошо, продуцент Рози Караславова „Bon-Bon Music“

 

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24