Граждански диалог с комисар Мария Габриел в Деня на Европа

Граждански диалог с комисар Мария Габриел в Деня на Европа ▶

На 9 май честваме Деня на Европа и тази година се навършват точно 70 години от историческата Декларация на Робер Шуман, която се счита за началото на това, което днес наричаме Европейски съюз. От 11:00 ч. в събота ще отбележим заедно Деня на Европа 2020 г. като проведем онлайн граждански диалог с комисаря за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.

Темата на дебата е: „Ден на Европа 2020: Още по-силни заедно. Европейска солидарност по време на криза“.

От Представителство на Европейската комисия в България Каним канят всеки, който желае да вземе участие в разговора с комисар Мария Габриел. Той се излъчва на живо по БНТ 2програма Христо Ботев на БНР, във Фейсбук и на интернет страницата на Представителството на Европейската комисия в България.

  • Какво е значението на европейската солидарност и защо можем да се справим с кризата единствено заедно?
  • Как европейските научни изследвания ще доведат до решение на глобалната криза?
  • Кои са поуките от дистанционното обучение и какво е бъдещето на образованието?
  • Каква подкрепа оказва Европейският съюз на културния сектор и спорта?

Тези и други предизвикателства ще обсъдим с комисар Мария Габриел. Тя ще даде информация за мерките, които Европейският съюз предприе в помощ на държавите-членки и ще отговаря на въпроси на гражданите за най-силното ни оръжие срещу кризата – науката и иновациите. Всеки гражданин може да зададе своите въпроси към комисар Габриел директно във Фейсбук събитието или в платформата https://www.sli.do/, където трябва да влезете с хаштаг #EuropeDay.

 

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема