Кулинарна академия HRC посрещна представители на Международната асоциация на готвачите JRE

Кулинарна академия HRC посрещна представители на Международната асоциация на готвачите JRE

Представители на Международната асоциация на готвачите Jeunes Restaurateurs (JRE) посетиха България по покана на едни от най-добрите български готвачи. Ханс ван Манен, директор на асоциацията Jeunes Restaurateur D`Europe и Гаспер Пухан – сомелиер и собственик на реномиран А la carte ресторант в Словакия, обсъдиха с тях възможността страната ни да се превърне в най-новата дестинация в престижния кулинарен списък на Асоциацията.

HRCxJRE lunch

По време на престоя си в София, Ханс ван Манен и Гаспер Пухан се срещнаха и с Йоана Милева – директор на Кулинарна академия HRC. Асоциацията и Академията са дългогодишни партньори по международните стажантски програми, осъществявани от курсистите на HRC, които се обучават в професионална среда в ресторантите, част от каталога на JRE. По време на срещата бяха обсъдени актуалните предизвикателствата пред професионалното обучение в ХоРеКа индустрията и как чрез сътрудничеството с JRE курсистите на Академията могат да развият способностите си.

Друг повод за посещението на JRE в България беше и годишният обяд, организиран ежегодно от Асоциацията, който събира над 50 международни топ готвачи на едно място. След миналогодишния успех на шеф Дани Николов, сладкар в HRC, заедно с две курсистки в Академията, които приготвиха десертите на престижното събитие, тази година JRE отново се довериха на HRC. Обядът на едно от най-престижите международни кулинарни събития беше приготвен от шеф Любен Койчев и двама курсисти на HRC.


За Мeждународната асоциация на готвачите JRE:

 

Jeunes Restaurateurs е международна асоциация, чийто фокус е върху младите топ готвачи и ресторантьори. Тя е основана през 1974 г., а днес е водеща професионална структура на млади и талантливи кулинари с мрежа от 375 ресторанта и 160 хотела в 15 страни по света.


За Кулинарна академия HRC:

Основана през 2008 година, Кулинарна академия HRC е обучила над 800 студенти, предлагайки достъпно и висококачествено кулинарно образование. Академията предлага двугодишна програма по „Кулинарни изкуства“ и програма по „Управление и иновации в хотелиерството“, организирана в рамките на три семестъра, разработени от лидери в сферата на образованието и кулинарната индустрия. Кулинарна академия HRC се намира в град София и разполага с няколко кухненски лаборатории и демонстрационен театър, оборудвани по най-високи международни стандарти. В кампуса е поместен и учебният ресторант „Таланти“, както и първият „кулинарен“ хотел в света – Kitchen 59.

Програмите за стаж на Кулинарна академия HRC подготвят студентите за международна кулинарна кариера чрез обучение в едни от най-престижите хотели и ресторанти в Европа, ОАЕ и САЩ. Дипломата, получена от Кулинарна академия HRC, е акредитирана от Американската кулинарна федерация (ACF) и Световната асоциация на кулинарните общности Worldchefs. Със своята всеобхватна учебна програма, отлична материална база и глобална мрежа, Кулинарна академия HRC е най-добрият избор за амбициозните кулинари.

HRCxJRE lunch 2

www.infoz.bg  www.infoz.bg