Представители на Международната асоциация на готвачите Jeunes Restaurateurs (JRE) посетиха България по покана на едни от най-добрите български готвачи. Ханс ван Манен, директор на асоциацията Jeunes Restaurateur D`Europe и Гаспер Пухан – сомелиер и собственик на реномиран А la carte ресторант в Словакия, обсъдиха с тях възможността страната ни да се превърне в най-новата дестинация в престижния кулинарен списък на Асоциацията.

По време на престоя си в София, Ханс ван Манен и Гаспер Пухан се срещнаха и с Йоана Милева – директор на Кулинарна академия HRC. Асоциацията и Академията са дългогодишни партньори по международните стажантски програми, осъществявани от курсистите на HRC, които се обучават в професионална среда в ресторантите, част от каталога на JRE. По време на срещата бяха обсъдени актуалните предизвикателствата пред професионалното обучение в ХоРеКа индустрията и как чрез сътрудничеството с JRE курсистите на Академията могат да развият способностите си.
Друг повод за посещението на JRE в България беше и годишният обяд, организиран ежегодно от Асоциацията, който събира над 50 международни топ готвачи на едно място. След миналогодишния успех на шеф Дани Николов, сладкар в HRC, заедно с две курсистки в Академията, които приготвиха десертите на престижното събитие, тази година JRE отново се довериха на HRC. Обядът на едно от най-престижите международни кулинарни събития беше приготвен от шеф Любен Койчев и двама курсисти на HRC.
За Мeждународната асоциация на готвачите JRE:
Jeunes Restaurateurs е международна асоциация, чийто фокус е върху младите топ готвачи и ресторантьори. Тя е основана през 1974 г., а днес е водеща професионална структура на млади и талантливи кулинари с мрежа от 375 ресторанта и 160 хотела в 15 страни по света.
За Кулинарна академия HRC:
Основана през 2008 година, Кулинарна академия HRC е обучила над 800 студенти, предлагайки достъпно и висококачествено кулинарно образование. Академията предлага двугодишна програма по „Кулинарни изкуства“ и програма по „Управление и иновации в хотелиерството“, организирана в рамките на три семестъра, разработени от лидери в сферата на образованието и кулинарната индустрия. Кулинарна академия HRC се намира в град София и разполага с няколко кухненски лаборатории и демонстрационен театър, оборудвани по най-високи международни стандарти. В кампуса е поместен и учебният ресторант „Таланти“, както и първият „кулинарен“ хотел в света – Kitchen 59.
Програмите за стаж на Кулинарна академия HRC подготвят студентите за международна кулинарна кариера чрез обучение в едни от най-престижите хотели и ресторанти в Европа, ОАЕ и САЩ. Дипломата, получена от Кулинарна академия HRC, е акредитирана от Американската кулинарна федерация (ACF) и Световната асоциация на кулинарните общности Worldchefs. Със своята всеобхватна учебна програма, отлична материална база и глобална мрежа, Кулинарна академия HRC е най-добрият избор за амбициозните кулинари.