3 освежаващи рецепти със студено кафе Lavazza

През летните месеци любителите на кафето могат да се разхладят с една от тези кафени напитки. Много от нас обмислят преминаването от горещо към студено кафе през лятото. Нищо не може да се сравни с освежаващо студено кафе, което да ни помогне да се справим с горещото лятно слънце, независимо дали прекарваме времето си на плажа, на барбекю или приключенстваме на открито с приятели.

За да помогнат в лятното охлаждане, експертите на Lavazza разработиха 3 рецепти за напитки с кафе, които лесно можете да си направите в домашни условия.

Студено портокалово кафе

Комбинацията от кафе и портокалов сок може да звучи необичайна, но се оказва много добра! Тази възхитителна напитка ще освежи и даде енергия на сутрините ви със своя наситен и охлаждащ вкус. Нека видим какво е необходимо, за да се приготви в няколко лесни стъпки.

Можете да използвате еспресо, концентриран студен извлек от кафе или друго (cold brew) вид мока по избор. Портокалов сок можете да вземете от магазина или да използвате прясно изцеден – което е препоръчаният вариант. Тази напитка е много лесна за приготвяне: напълнете чаша до около ⅔ с лед, точно преди да налеете портокаловия сок в нея. След това изсипете кафето върху портокаловия сок и украсете с резен портокал.

Вашето студено портокалово кафе е готово! Опитайте и ще останете приятно изненадани от тази пленителна и смела комбинация!

Lavazza summer

Студена кафена лимонада

В горещите летни дни има само едно нещо, което може да е по-добро от студена лимонада – вкусна Студена лимонада с кафе. Тази напитка е популярна в Швеция, но не е необходимо да пътувате до там, за да я опитате, можете да си я направите бързо у дома с три прости съставки:

  • 1/2 чаша студено кафе
  • 1/4 чаша лимонов сок
  • 1/2 чаша тоник
  • кубчета лед – или още по-добре кубчета замразено кафе
  • захар или мед (по желание)

Сложете кафе, лимонов сок и захар на вкус в чаша или шейкър и налейте студеното кафе, като добавите кубчета лед или кафе. Разклатете го като коктейл. Напълнете висока чаша до половината с лед, налейте тоника върху леда, преди да добавите кафената смес отгоре. Гарнирайте с лимон и сервирайте веднага.

Възможни вариации или съвети? Да се концентрираме върху кафето! Кой е най-добрият избор на кафе? Студеният извлек не е лош избор, тъй като има сладко-солен вкус и е вече охладен. Въпреки това, тази рецепта е считана за една от най-вкусните рецепти за лeтни еспресо напитки: добавяйки единична или двойна доза еспресо, ще направите своята лимонада със студено кафе по-наситена и ароматна. Всичко, което трябва да направите, е да експериментирате и да разберете кой вариант Ви допада най-много!

Студено карамелено макиато с тиква

Третата напитка, която Lavazza предлага, изглежда идеална, когато лятото започне да отстъпва място на есента, и се нарича Студено карамелено макиато с тиква. Това свежо и вкусно, вдъхновено от есента кафе, комбинира: еспресо, ванилово или бадемово мляко, сироп от тиквен пай и карамел.

Ще ви трябват само пет минути за приготвяне: Необходимо е да имате сироп с вкус на тиквен пай, ванилово или бадемово мляко, според Вашите предпочитания, две дози еспресо и лед.

Подгответе 60 гр. Кафе –еспресо или мока, след това напълнете чашата си с лед и добавете 1 супена лъжица карамелен сироп. Прибавете 1-1/2 супени лъжици сироп с вкус на тиквен пай. Изсипете върху избраното от Вас мляко (ванилово или бадемово) вече готовото кафе. Напълнете чашата си с лед и добавете 1 супена лъжица карамелен сироп. Разбъркайте добре и се насладете!

През лятото няма нищо по-хубаво от това да седнеш на открито сам или в добра компания, с освежаващо студено кафе в ръка, и да гледаш залеза, почивайки си. Препоръчаните студени кафета са едни от най-добрите летни кафе напитки, на които можете да се насладите, когато стане твърде горещо и имате нужда от нещо разхлаждащо и приятно!

За Lavazza Group

Lavazza, основана в Торино през 1895 г., е собственост на семейство Lavazza от четири поколения. Днес Групата е един от водещите играчи на глобалната кафе сцена с портфолио от топ марки, които водят на своите пазари, като Lavazza, Carte Noire, Merrild и Kicking Horse. Тя е активна във всички бизнес сектори и оперира на 140 пазара, с 9 производствени предприятия в 6 държави. Глобалното присъствие на Групата е резултат от над 125 години растеж и повече от 30 милиарда чаши кафе Lavazza, произвеждани всяка година, които са свидетелство за забележителна история на успеха, с цел да продължи да предлага възможно най-доброто кафе във всички форми , като се фокусира върху всеки аспект от веригата за доставки, от избора на суровината до продукта в чашата.

Lavazza Group направи революция в културата на кафето, като инвестира непрекъснато в научноизследователска и развойна дейност: от интуицията, белязала най-ранния успех на компанията - сместа кафе - до разработването на иновативни решения за опаковане; от първото еспресо, отпито в космоса, до десетките индустриални патенти. Способността да изпреварваме времето се отразява и във фокуса върху устойчивостта - икономическа, социална и екологична - която винаги е била еталон за насочване на корпоративните стратегии. „Събуждане на по-добър свят всяка сутрин“ е корпоративната цел на Lavazza Group с цел създаване на устойчива стойност за акционерите, сътрудниците, потребителите и общностите, в които работи, съчетавайки конкурентоспособност със социална и екологична отговорност.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: