Ученичка от Търговската гимназия е победител в национален конкурс

Заместник-кметът на Стара Загора Надежда Чакърова поздрави Деница Димитрова, която е победител в Националния младежки конкурс, обявен от Националното сдружение на общините в Република България. Тя е ученичка в Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ в Стара Загора и заслужи наградата със своя проект за пространство, което да бъде предназначено за игри на деца и младежи с двигателни затруднения.

„Изключително много се радвам, че младите хора в нашия град са толкова целеустремени, идейни, умни, че са социално отговорни и искат да подобряват средата на живот, да бъдат полезни. Община Стара Загора ще подкрепи реализацията на идеята и ще остане близо до младежите, за да подпомага добрите начинания и занапред“, сподели по повод наградата и начинанието Надежда Чакърова.

Деница Димитрова е получила съдействие при подготовката на проекта от Центъра за подкрепа за личностно развитие в Стара Загора.

Чрез Национален младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“ Националното сдружение на общините в Република България предизвика младежите да предложат своя идея за решение на конкретен проблем в тяхната община.

Освен парична премия от 2000 лева старозагорката ще вземе участие като един от ключовите говорители във встъпителния форум на местната власт за мандат 2023 – 2027, който ще се състои на 11 декември 2023 г. в София, стана ясно по време на церемонията за връчване на наградите от първото издание на конкурса. Тя се проведе в столицата, в Деня на българските общини и местно самоуправление. Отличието на Деница Димитрова връчи изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България Силвия Георгиева. 

Denitsa Dimitrova

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg