Песента "Вълшебен ден" на Лидия Ганева звучи и в училищата

Българската песен за Детска Евровизия 2016 ще звучи в повечето училища в страната през месец ноември. „Вълшебен ден“ е специалният поздрав на нашия представител в престижния конкурс Лидия Ганева към всички ученици в България.

Lidia Ganeva„Радвам се, че моята песен ще стигне до толкова много деца. В нея пея за силата на детските мечти и им пожелавам всеки ден за тях да е вълшебен. Надявам се моите връстници да ми стискат палци, защото много се вълнувам за предстоящото събитие“ – каза 10-годишната Лидия.

Обществената медия ще изпрати за първокласниците и ученически програми, посветени на Детската Евровизия.

Инициативата на БНТ се осъществява с подкрепата на Министерството на образованието и науката за втора поредна година. Миналата година, когато обществената телевизия беше домакин на събитието, песента „Цветът на надеждата”, в изпълнение на Габриела Йорданова и Иван Стоянов, също огласи училищата в цялата страна.

Тазгодишното издание на Детската Евровизия ще се състои на 20 ноември (неделя) в малтийската столица Ла Валета. Тогава Лидия Ганева ще влезе в оспорвана музикална надпревара с представителите на още 16 страни (Австралия, Албания, Армения, Беларус, Грузия, Израел, Ирландия, Италия, Кипър, Македония, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Украйна и Холандия). Телевизионното шоу ще бъде предавано пряко по БНТ 1 и БНТ HD от 17:00 часа българско време.

MagicalDay Clip

www.infoz.bg