Правителството се обяви против увеличението на цената на тока

Правителството изрази несъгласие с повишението на цената на електроенергията. Изявлението направи вицепремиерът Томислав Дончев след края на срещата в Министерски съвет. На нея премиерът и експерти обсъдиха предстоящото поскъпване на тока. Томислав Дончев съобщи още, че правителството призовава парламента да организира дискусия, в която да участват членовете на регулаторната комисия.

ministerski savetНа срещата в Министерски съвет участваха министри и депутати, но без представители на регулаторната комисия - КЕВР.

В петък премиерът Борисов се обяви против поскъпването на тока и каза, че ако има протести, той ще се присъедини към тях. Той призова КЕВР да отложи поскъпването и да се търсят резерви цените да останат непроменени.

Национално представените работодателски организации обявиха протести в цялата страна, заради поскъпването на тока.

infoz autor www.infoz.bg

31 07 21

Светът

Шведският автомобилен концерн Volvo Cars отчита най-силните си шестмесечни данни в своята 94-годишна история по отношение на печалбата и продажбите. Печалба преди лихви и данъци е 13,24 млрд. крони (1,5 млрд. долара) при загуба от 989 млн. долара година по-рано. Продължава обаче недостигът на полупроводници и тойва ще се отрази негативно върху резултатите през втората половина на 2021 г.

* * *
Руската централна банка увеличи основния си лихвен процент до 6,5%, за да ограничи високата инфлация

* * *
Летните олимпийски игри ще бъдат открити с красива церемония в Токио на 23 юли 2021 г. от 14:00 часа. Олимпиадата се провежда от 23 юли до 8 август 2021 г.

* * *
Нов високоскоростен влак на магнитна възглавница беше представен в Китай с твърдение, че е най-бързият в света, развивайки скорост от 600 километра в час. Тази скорост е съпоставима на полета със самолет. Времето за пътуване от Пекин до Шанхай (над 1000 км) може да падне до 2 часа и половина. Със самолет това разстояние се изминава за 3 часа

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

Най-четеното от последните дни