Празник на райската ябълка в село Хрищени

Празник на райската ябълка в старозагорското село Хрищени

За десети път в събота, 19 ноември, в старозагорското село Хрищени ще се проведе Празник на райската ябълка. Той ще започне със залп на черешово топче и продължава с програма, подготвена от кметството и читалището. В празника се включват самодейни фолклорни групи, децата от детско заведение "Лилия" и учениците от училище "Христо Ботев".

Изненадата на празника ще бъде представянето на младите таланти - рапърите Тео и Дичака, съобщи в аванс кметът на село Хрищени Радка Желева.

Голямата атракция за гостите ще бъде изложбата базар "Произведено в Хрищени", на която те ще могат да дегустират и да бъдат закупени различни артикули, произведени от райска ябълка и други местни деликатеси.

Песни, танци, веселба с местни и гостуващи групи и индивидуални изпълнители обещават още организаторите -  Община Стара Загора, кметството и Народно читалище "Стефан Генчев" в село Хрищени. Програмата ще завърши с голямо хоро, което ще поведат танцьорите от клуб "Чипница".

 

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24