Пожарникари благодарят на кмета на Дълбоки Бальо Иванов

Благодарствен адрес до Бальо Иванов, кмет на старозагорското село Дълбоки, изпрати комисар Стоян Колев, директор на Регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението - Стара Загора. Кметът има съществен принос за своевременното овладяване на възникналия на 25 юли 2020 г. сложния пожар край селото.

В Благодарствен адрес се казва още, че в процеса на локализирането на пожара, кметът Бальо Иванов е бил неотлъчно до огнеборците и подпомагал извършването на пожарогасителните действия.

Огънят лумва около 16:30 часа на 25 юли 2020 г. северно от село Дълбоки. Пламъците тръгват от местността „Сечен камък“, където само преди ден, пак от това място започва друг пожар, но той е овладян бързо. Заради недостъпния терен се гаси само ръчно. И тъй като вятърът е на страната на огъня -за кратко време стихията се разпростира на широк фронт във всички посоки.

На помощ на огнеборците и доброволците се включват и военни от Втора механизирана бригада. Огънят е спрян от три страни и пожарът потушен.

„Тази награда не е само за мен. Тя е за всички доброволци от селото, които помагаха за овладяването на стихията. Искам да благодаря на пожарникарите и военните, без тях нямаше да се справим“, развълнувано коментира Бальо Иванов.

Той подчерта, че Благодарственият адрес ще бъде сложен на видно място в кметството на село Дълбоки.

balio ivanov

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber