Бончо Славов

Пътят Стара Загора - Хасково е освободен за движение

Палатките и вещите (столове, маси и други), които блокираха пътното платно на пътя Стара Загора – Хасково и подхода към автомагистрала „Тракия“ бяха премахнати тази сутрин около 4:30 часа. Движението е възстановено. Това стана при полицейска акция. На хората, които по това време са били на шосето са съставени актове за административно нарушение.

Те са освободили доброволно пътното платно от своите вещи, съобщи главен инспектор Бончо Славов, началник на Пътна полиция – Стара Загора.

Няма арестувани хора. На пътното платно в този час са били трима души. „Отстрани, в близост до тях, имаше още трима“, уточни главен инспектор Славов. Актове по Закона за движение по пътищата са съставени само на хората, които са били на пътното платно. Полицейската операция е наредена от директора на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

На мястото остава полицейски екип, защото трафикът на това място е засилен, а до пътя са останали и вещи, които хората тази сутрин не са разпознали като свои.

Главен инспектор Бончо Славов не даде информация колко е струвала охраната на хората, които блокираха участъка от републиканския път от вечерта на 31 юли. Той каза, че не може да отговори и на въпроса колко униформени и други служители на полицията са били ангажирани в процеса.

Блокиралите шосето и подхода към автомагистрала „Тракия“ хора искаха да направят „кръгче по детелината“ на пътния възел към магистралата, без за това да са направили официална заявка и без да имат разрешение от Общината, и след това да се разотидат, като това желание било символ на техния протест, с искания за оставките на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg