Представиха новите заместник-кметове на Стара Загора пред ръководствата на селата от общината

Ежемесечната среща на кметовете и кметските наместници от селата на община Стара Загора започна с представяне на новите членове на екипа на кмета Живко Тодоров. Надежда Чакърова, която пое ресора „Образование, здравеопазване и социални дейности“, поздрави ръководствата на малките населени места. „Радвам се да ви видя заедно. Всички въпроси, които засягат отговорностите ми, ще получат отговор.

Предстои ми среща с екипите на детските градини и училищата, които са в селата, за да се запозная с проблемите им отблизо. Амбицията ми е да имаме добра и градивна комуникация, за да вземаме заедно адекватни решения и подобряваме образователната и здравната среда“ – сподели Чакърова.

Радостин Танев, който отговаря за ресор „Транспорт, чистота и екология“, също се обърна към кметовете и кметските наместници. „Няма малко село, няма малък проблем – всички казуси, които имате пред вас и касаят живота в населено ви място, ще бъдат чути. Вярвам, че заедно ще успеем да свършим добри дела, да надградим постигнатото. Кабинетът ми ще е винаги отворен за всички ви“ – каза Танев. В аванс той сподели, че предстои финално да бъде огледана от експерти новата транспортна схема, за да се подложи на обществено обсъждане. Той допълни, че започва срещи с екипа си в селата, като приоритет ще бъде темата за чистотата и качеството на услугата.

Част от въпросите, поставени пред новите зам.-кметове на общината, касаеха почистване на дерета, храсти и дървета, проблеми, свързани с пътната инфраструктура и графика на междуселищния транспорт. Срещата традиционно води секретарят на Общинска администрация Делян Иванов, а участие взеха още Росица Копривчина – директор на Дирекция „Транспорт, чистота и екология“ и Деница Тодорова, която подпомага административната работа на кметовете и кметските наместници. 

kmetove sela

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: