Северният вход на Стара Загора е с нов облик

Северният вход на Стара Загора е с нова визия. Дейностите, които осъществи екипът на звено „Озеленяване и комунални дейности“ по създаването на по-добра среда за пространството, продължиха няколко месеца. Разделителната линия на пътното платно е в цветовете на българското знаме. Ново озеленяване и осветление допълват табелата с името на хилядолетния град.

Нови дървета и аранжировка получи и разделителната линия на бул. „България“ при квартал „Железник“. 130 дървета от вида червенолистен явор са засадени, като при завършването на начинанието до кръстовището с кръгово движение на бул. „Цар Симеон Велики“ и „Капитан Петко войвода“ те ще станат 170 броя.

На последна фаза е идейният проект, който ще промени входа на града в южната част на Стара Загора. Очаква се съгласуване с Агенция „Пътна инфраструктура“ и стартиране на дейностите. Планирано е това да се случи и при останалите два входа на града. Подменени са знамената при всеки един от тях, където на 20-метрови метални пилони се вее българският трикольор.

vhod

sever stara zagora

новини Стара Загора  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема