Стара Загора ще почете паметта на Христо Ботев

На 2 юни се навършват 140 години от гибелта на поета-революционер Христо Ботев. Община Стара Загора традиционно организира общоградски ритуал по повод отбелязване на Деня на Ботев и загиналите за Националното освобождение, съобщиха от пресцентъра.

Паметник на Христо БотевНа 2 юни 2016 г. от 11:30 часа пред паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парк „Митрополит Методий Кусев“ ще започне общоградско честване с поднасяне на венци и цветя.

В него ще вземат участие представители на ръководството на Община Стара Загора, Общински съвет Стара Загора и Втора Тунджанска механизирана бригада. Ученици от Второ ОУ „П. Р. Славейков“ Стара Загора ще се включат в програмата с рецитал по стихове на поета.

Точно в 12:00 часа воят на сирените ще оповести едноминутно мълчание в знак на всенародната почит към делото на Ботев и на загиналите за свободата на България.

infoz autor www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор