168-ата годишнина от рождението на Христо Ботев беше отбелязана в Стара Загора

168-ата годишнина от рождението на големия български поета и революционер Христо Ботев беше отбелязана в Стара Загора с общоградско честване. Пред паметниците на Ботев и Хаджи Димитър в парк "Митрополит Методий Кусев" бяха поднесени венци и цветя.

В тържеството участваха председателят на Общинския съвет Емил Христов, областният управител Георги Ранов, заместникът му Мариана Кръстева, зам.-кметът Красимира Чахова, депутатът Пламен Йорданов и много граждани.

Красимира ЧаховаВ словото си за значимостта на неговото родолюбиво дело зам.-кметът Красимира Чахова нарече Ботев „онази личност на предосвобожденска България, прогледнала най-далеч във времето и изразяваща най-пълно всенародните настроения“.

„Ботев днес ни учи да отстояваме с достойнство принципите си, всеки ден, като личности и като общност, в която живеем. Учи ни да бъдем единни, да милеем за Родината и за Стара Загора. Да осъзнаем, че само когато пожелаем и работим заедно за една кауза, тя става реалност и сбъдва желания. За да ни има нас, за да има България!" - обърна се към присъстващите Красимира Чахова.

Паметникът на Христо Ботев

infoz autor www.infoz.bg

Теми: