Димо Бухчев получи благодарствен знак от кмета на Стара Загора

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи благодарствения знак на Общината и грамота на Димо Бухчев. Почетният гражданин дари втора детска площадка за най-малките жители на Стара Загора. Тя се намира в североизточната част на парк „Пети октомври“ и с площ от 73 кв. м.

Живко Тодоров връчва благодарствен знак на Димо БухчевВ началото на годната той дари оборудвана детска площадка с площ 150 кв. м в парк „Александър Стамболийски“ (Алана).

„Не са много такива хора в днешно време. Стара Загора има жители с възможности, но малко се ангажират с обществени дела. Призовавам ги да следват примера на г-н Бухчев. Той сам избра мястото и за своя сметка изгради площадките. Не сме го търсили, инициативата е изцяло негова. Нека и други го последват“ - призова кметът Живко Тодоров.

Преди време Димо Бухчев дари 4 специализирани колички за придвижване на хора, настанени в Дома за възрастни хора с увреждания в Стара Загора. На Отделението по психиатрия към Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Проф. д-р Стоян Киркович" е закупил наскоро 25 комплекта постелъчно бельо и оборудвал 25 стаи с мебели. „Всеки гражданин на Стара Загора е длъжен да направи нещо за града си. Важно е да се дава пример. Живея с този дух! Така са правили и предците ми“ - сподели пред журналисти Димо Бухчев.

Димо Бухчев е наследник на един от най-старите и значими старозагорски индустриални родове – строители на нова Стара Загора, известен с изключителната си благотворителна дейност. През 2014 г. бе обявен за Почетен гражданин с Решение на Общинския съвет в града. Той и семейството му притежават емблематичната за града Бухчева къща, обявена за архитектурен паметник. Строена е през 1910 г. Преди 17 години в двора ѝ беше изграден православен параклис „Св. Димитър“.

dimo buhchev darenie

www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber