Димо Бухчев дари втора детска площадка на Стара Загора

В североизточната част на парк „Пети октомври“ е изградена и оборудвана нова детска площадка с площ 73 кв. метра. Тя е дарение за децата на Стара Загора от Димо Бухчев, наследник на един от старите старозагорски индустриални родове и почетен гражданин на Стара Загора.

Детска площадка осигурява различни съоръжения за игра на децата - двойна люлка, клатушка, комбинирано детско съоръжение и къщичка. Зоните около съоръженията са обезопасени с ударопоглъщаща каучукова настилка.

Това е втората детска площадка, която Димо Бухчев дарява на малките жители на областния град. Първата, с площ 150 кв. метра е изградена през пролетта в парк „Александър Стамболийски“ (Алана).

dimo buhchev darenie 02

По този повод, в сряда, 29.11.2017 г., в 12:00 часа кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще го удостои с грамота и благодарствен плакет.

Димо Бухчев и семейството му притежават емблематичната за града Бухчева къща, която е обявена за архитектурен паметник на културата преди повече от 30 години. Фамилната „Бухчева къща”, строена през 1910 г., е една от най-старите и красиви сгради в Стара Загора, която се вписва хармонично в съвременното архитектурно пространство на града и допринася за неповторимата му атмосфера. Днес къщата е не само фамилна ценност, но и паметник на възрожденския дух и предприемчивост на българина.

www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

На подобна тема